Sunt servite la grădiniță, copiilor următoarele mese:
- mic dejun, orele 8.30-9
- gustare de fructe sau legume proaspete ora 10.30
- prânz orele12.30-13.00
- gustare dulce ora 16
Respectăm echilibrul nutrienților necesari conform piramidei alimentare pentru copii:
Acordăm deosebită atenție calității hranei și selectăm doar cele mai bune ingrediente, de la distribuitori autorizați, verificați, care prezintă certificate de calitate pentru produse.
Principiile alimentare pe care le respectăm și pe care încurajăm părinții să le respecte acasă:
- Nu prăjim! Toate mâncărurile sunt preparate fierte sau coapte.
- Nu folosim amelioratori de gust (vegeta, delikat etc.) ci doar legume proaspete. Ciorbele sunt acrite cu borș natural, nu praf.
- Evităm zahărul rafinat. Se știe că cei mici au nevoie de glucide mult mai mult decât adulții – de aceea ei iubesc dulciurile – și au asigurată zilnic o mică porție, dar preferăm să îndulcim ceaiul sau laptele cu miere de albine și limităm consumul de zahăr.
- Nu combinăm tipurile de alimente. Fructele și legumele proaspete au timp de fermentare diferit față de alimentele preparate termic, de aceea ne asigurăm că există un interval de 1,5-2 ore între momentele când se consumă. De asemenea, desertul este servit separat de mese.
- Respectăm proporțiile între carnea roșie (porc/vită, de 1-2 ori pe săptămână), degresată, și carnea albă, în general piept sau pulpe superioare de curcan sau de pui, dezosate și fără piele. Periodic servim delicioșii ficăței de pasăre pentru necesarul aport de fier.
- Masa de prânz conține aproape fără excepție supă sau ciorbă.
- Introducem alimente care nu sunt preferatele copiilor, dar pe care încercăm să îi educăm să le consume fiind foarte sănătoase: broccoli, spanac, sfeclă roșie etc.
- Limităm consumul de mezeluri la maximum de 2 ori pe săptămână, având în meniu din această categorie doar mușchi file sau șuncă de pasăre.